اقدامات اجرایی

پس از این تصمیم مبارک، اقدامات عملی برای اجرایی شدن این تفکر، آغاز و جلسات مختلف کاری برگزار شد و همین دور هم جمع شدن افراد، نعمات و برکات فراوانی را به دنبال داشت.

عمده­ ترین موضوع، ساختار و سازمانی بود که باید این فعالیت­ها در بستر آن به سامان می­رسید لذا تعدادی از افراد آشنا و خبره­، تعیین شده و مسؤولیت تهیه اساس­نامه مجموعه را بر عهده گرفتند.

همان گونه که استحضار دارید اساس­نامه در واقع به منزله سندی است که به مجموعه مرتبط با آن، اعتبار می­بخشد و مهم­ترین رکنی است که در آن خط­مشی، چشم انداز، هدف و نحوه­ی فعالیت، وظایف و چگونگی انتخاب هر یک از ارکان آن مجموعه، تعیین می­گردد و تمامی مواد آن برای اعضا، لازم الرعایه می­باشد.

بنا بر این، اساس­نامه مجموعه عهد همدلی با تلاش­های چند ماهه صورت پذیرفته و بررسی مدل­های مختلف در کشور با ترکیبی جدید، برگرفته از ساختار شرکت­های تعاونی و هلدینگ های خصوصی و بر اساس نظر هیئت مؤسس و تأیید هیئت امنا، در4 فصل، 59 ماده و 30 تبصره تنظیم شد که دارای بخش­های زیر است:

 

فصل اول: تعریف، اهداف و كليات

بیان اهداف کلان مجموعه

 

فصل دوم: ارکان عهد همدلی

هیئت امنا (که به عنوان هیئت اندیشه­ورز مجموعه در راستای سیاست­گذاری­های کلان انجام وظیفه می­کند و نظارت بر فعالیت­ها را بر عهده دارد.)

وظایف و اختیارات هیئت امنا و وظایف دبیر هیئت امنا

اعضای مجموعه عهد همدلی (مدیران تشکل­، مؤسسه و کانون­هایی که می­توانند عضو عهد همدلی شوند)

شرایط اعضاي اصلی مجموعه

مجمع عمومي و وظايف و اختيارات مجمع عمومی

هیئت مدیره (که با رأی اعضای مجمع عمومی انتخاب می­شوند)

شرايط اختصاصي اعضاي هیئت مدیره

وظایف و اختیارت هیئت مدیره

وظایف دبیر هیئت مدیره

مدیرعامل، وظايف و اختيارات مدیر عامل

معاونت­های اجرایی و ستادی

بازرسان مجموعه، حدود اختیارات و وظایف بازرسان

مدیران و کارگروه­های تخصصی

وظایف و اختیارات کلی مسؤول کارگروه

واحدهای اجرایی مجموعه

 

فصل سوم: امور مالی مجموعه

فصل چهارم: هیئت مؤسس و اساس­نامه

لازم به یادآوری است که این اساس­نامه در جلسات مختلف کاری تهیه و پس از اجرایی شدن، در برهه­های مختلف در عمل دچار تغییراتی گردید.